főz

Kedves kis 24 éves kislány, akinek a főzési tudománya még a tészta kifőzését sem rejti magában, hiperszupermarket újságját nézegetve kitalálta, hogy tiramisut kellene készíteni és milyen jó, mert most akciós a hozzávaló por és még recept is van hozzá. No, néztem is naaaagy kerekedő szemekkel, hogy por? Az meg minek? Meg is néztem figyelmesen a receptet, mert el nem tudtam képzelni, hogy hogyan lehet tiramisut porból készíteni, hiszen annak a receptje lássuk be nem egy húdebonyolult varázslat. Nos, az alapok ugyanazok, a babapiskótát meg kell venni, de a krémet kell a porból kikeverni. Aha. Nem értem én ezt, de biztosan én vagyok lemaradva, mert szerintem ha a (méregdrága, fenesetudjamibőlvan) porból bekeverem a krémet, majdnem annyi idő (viszont sokkal több pénz), mint amikor a mascarponét összekeverem a szükséges hozzávalókkal, és utóbbi még finomabb is (és azért valamivel jobban tudom, mi van benne). No, mondtam is a leányzónak, hogy a por tök felesleges a tiramisuhoz. Akkor meg ő nézett rám naaaagy kerekedő szemekkel, hogy de anélkül hogy lesz süti? 
Mint ahogy azon is elkerekedtek a szemei, hogy én a bolognai szószt is por nélkül gyártom, sőt, a carbonara-t is. 
Ő nem érti, hogy én porok nélkül hogyan készítem el az ételeket, én meg nézek rá naaagy szemekkel, és nem értem a kérdést, és visszakérdezek, hogy háááát mondjuk megfőzöm az alapanyagokból? 
Félreértés ne essék, néha én is használok ilyenfajta "segédeszközöket", de az, hogy egy 24 éves nő el sem tudja képzelni, hogy máshogyan is lehet főzni... hát ez valahogy... hümm....

Címkék: nahát